Veganism och miljön

Hur en vegansk kost kan rädda vår planet

hur veganism hjälper att rädda miljön och planeten

Veganism bidrar till en hållbar livsmedelsproduktion

Vegansk mat är inte endast bra för hälsan och djuren, utan det hjälper även miljön genom att ta upp mindre mark, energi och vatten. Det kan bidra till att lösa flera viktiga problem genom att minska utsläppen av bland annat växthusgaser, samt en bidra till en livsmedelsproduktion som är hållbar för vår planet.

För att leva på en vegansk kost så krävs hälften så mycket mark som en vegetariskt diet gör anspråk på, och endast en femtedel på vad som krävs för en köttdiet. Gällande hur mycket energi och vatten som krävs för produktion så går det åt 10 gånger mer för att upprätthålla en produktion av animaliska livsmedel i jämförelse med likvärdiga vegetabiliska livsmedel.

I västvärlden så används två tredjedelar av all odlingsmark till att få fram foder för boskapsdjur. Soja och spannmål odlas för djur som vi sedan kommer att konsumera, medans en miljard människor svälter. Ifall odlingen direkt skulle gå till människorna så skulle det skapa förutsättningar för en hållbar livsmedelsproduktion för alla på vår planet.

Ur ett globalt perspektiv så är även djurindustrin den sektor som bidrar till mest vattenförorening.

Genom att äta mer veganskt så utvecklas vårt samhälle till det bättre, och det behöver inte ens vara särskilt svårt.

Vi på veganpaketet vill göra vegansk mat mer lättillgängligt för allmänheten

Genom att handla från oss, eller genom att leta upp vegansk mat i din närmsta matbutik, så bidrar du till ett bättre samhälle och en hälsosammare planet.


Beställ veganpaketet

Tillbaks till vår vision