Veganskt Sataywok - Sataymarinerad wokad tofu med jordnötssås

Vegansk sataywok med tofu recept

Veganskt Sataywok - Sataymarinerad wokad tofu med jordnötssås

Grymt god vegansk sataywok med hemmagjord sataymarinad! Låter det gott? Det hoppas jag(annars vet jag inte riktigt varför du läser detta… Kanske kan man fresta med ett annat recept?)! Passar perfekt på sommargrillen, men fungerar lika bra att göra i ugnen.


Om en mästerlig matkritiker hade beskrivit denna rätt med ett enda ord så skulle det utan tvekan ha varit: “Mumsfilibabba”.

Ingredienser

  • 450 g tofu
  • 3 st vitlöksklyftor- pressade
  • 3,5 msk soja
  • 1,5 tsk riven ingefära
  • 2 msk sesamolja
  • 5,5 msk palmsocker
  • 1 tsk korianderpulver
  • 200 g Santa Maria Satay Sauce
  • 200 g Broccoli
  • 200 g Haricots verts
  • 200 g Veganska risnudlar

Gör såhär

Släng ihop alla ingredienser för marinaden och blanda ordentligt. Skär upp tofun i lagom stora bitar. Blanda sedan hälften av marinaden och tofun. Desto längre tofun får stå med marinaden, desto bättre blir den. Om möjligt så kan den stå i ett par timmar, annars fungerar 40 min helt okej också.

Grilla tofun. Om du tillagar i ugn så räcker det med att låta de stå i ca 12 min på 225°C. Ha gärna tofun på ett galler över en plåt i ugnen så håller sig marinaden bättre, och de får dessutom härliga grillränder(så kan du iallafall låtsas att du har grillat en varm sommardag).

Medan tofun står i ugnen eller på grillen så kan du börja koka vatten för nudlarna(om du har fryst broccoli eller haricots verts så kan även dessa börja kokas). Värm även en stekpanna eller en wok på medelhög värme.
Vänta tills allt börjar bli klart. Släng sedan i tofun, nudlarna, grönsakerna, sataysåsen och resten av marinaden i stekpannan/woken och blanda ihop allt väl så att smakerna kombineras. Woka i ca 4-6 minuter och servera sedan.

Ta en bild och lägg ut på facebook med #veganpaketet så delar vi inlägget på vår facebooksida!


Smaklig måltid!


Lämna en kommentar