Veganska Amerikanska Pannkakor Recept

Veganska amerikanska pannkakor med lönnsirap och bär recept

Veganska Amerikanska Pannkakor Recept

Sugen på Veganska Amerikanska pannkakor? Såklart du är!

Vad vill vi ha!? AMERIKANSKA PANNKAKOR! Så gott det kan vara med amerikanska pannkakor, men de innehåller ju både ägg och mjölk. Hmm, vilket dilemma… Inte längre! Den senaste maträtten som undergick en riktig veganisering av oss var just pannkakor.
Majoriteten av befolkningen kan sluta oroa sig, vi har lösningen.

 

Veganska amerikanska pannkakor(4 personer)

Ingredienser:

  • 2,5 dl havremjölk(mandelmjölk eller sojamjölk fungerar lika bra)
  • 1,5 msk bakpulver
  • 1,5 msk strösocker
  • 5,5 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk vaniljsocker
  • Olja eller veganskt smör
  • 2 dl vatten
  • Lönnsirap
  • Färska bär

Gör så här:

  1. Börja med att ta fram en bunke och blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, vetemjöl och strösocker. Rör om så att allt blandas.
  2. Lägg till ditt mjölksubstitut och vatten. Blanda sedan. Blanda tills du får en helt klumpfri smet. Nu kan du börja hetta upp oljan eller det veganska smöret i en stekpanna på medelhög värme.
  3. Häll i små mängder av din smet i stekpannan och stek tills de amerikanska pannkakorna har fått en gyllenbrun färg på båda sidor. (Tips: Snåla inte med oljan här. Om du märker att pannkakorna blir mer svarta än gyllenbruna, använd mer olja)
  4. Servera med valfri mängd lönnsirap och färska bär.
  5. Ta en bild och lägg ut på facebook med #veganpaketet så delar vi inlägget på vår facebooksida!

    Veganksa amerikanska pannkakor med bär och lönnsirap recept

      Hoppas att det smakar!


      Lämna en kommentar