Vegansk pasta carbonara gjord på Oumph

Vegansk pasta carbonara gjord på Oumph

En riktigt god vegansk pastarätt går aldrig fel.

Pasta carbonara kan tänkas vara en svår rätt att göra vegansk, då den innehåller både ägg och bacon. Vi accepterar gladeligen utmaningen och kommer här med en helt vegansk pasta carbonara! Eller åtminstone något som liknar rätten.

I detta recept så använder vi Oumph The Chunk som veganskt bacon då det är min personliga favorit. Den innehåller lite större och tjockare bitar, men det går bra att använda vilken typ av vegansk bacon som helst som t ex: tzaystrips. Tofu fungerar även utmärkt.

Tar ca 15-20 min att laga.

Vegansk pasta carbonara gjord på Oumph(3 personer)

Ingredienser:

  • 350g vegansk pasta(ska ej innehålla ägg)
  • 1 Paket Oumph! The Chunk
  • 2,5 msk japansk soja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2,5 dl havreggrädde
  • Rapsolja
  • Malen svartpeppar
  • Salt

Gör så här:

  1. Börja koka tillräckligt med vatten för pastan samtidigt som du värmer upp en stekpanna på mellanhög värme. Stek upp Oumphen med rapsolja tills den får en mellanbrun yta samtidigt som du kokar upp pastan. 
  2. Sänk värmen till låg när Oumphen är klar. Hacka vitlöksklyftan i små bitar och krydda Oumphen med svartpeppar, salt och vitlöken.
  3. När pastan är klar så kan du hälla i den i stekpannan tillsammans med 1 dl vatten för att späda ut såsen. Blanda nu även i havregrädden och sojan, och rör om. 
  4. Låt smakerna blanda ihop sig under några minuter på låg värme. Krydda med lite extra salt och peppar innan servering. Du kan även dekorera med lite persilja.
  5. Ta en bild och lägg ut på facebook med #veganpaketet så delar vi inlägget på vår facebooksida!

    Hoppas nu att det smakar!

    Vegansk pasta carbonara på oumph

    Dela gärna med dig av hur det gick, antingen genom att lämna en kommentar eller maila till: hannes@veganpaketet.se

    //Simon

    Fler blogginlägg

    Beställ veganpaketet


    Lämna en kommentar