Vegansk Caesarsallad med Tofu, alternativt Sojabitar recept

Vegansk Caesarsallad med Sojabitar

Vegansk Caesarsallad med Tofu, alternativt Sojabitar

Älskade caesarsallad. Nyttigt, enkelt och gott, och vanligtvis inte veganskt. Inte fören nu förstås! Vi bestämde oss för att veganisera en riktig klassiker och sim-sallad-bim(du kanske nyss himlade med ögonen, men jag håller fast vid att skämtet var roligt), nu är den här! Att laga en vegansk caesarsallad kanske inte låter så svårt, och det är det egentligen inte. Den enda utmaningen är själva dressingen, men vi tycker personligen att vi lyckats rätt bra!

Ingredienser

Caesarsallad

  • 200g Tofu eller Sojabitar
  • 1 dl Vegansk ost (Jeezly RIV-iera från Astrid och aporna tex.)
  • Romansallad
  • Cocktailtomater
  • Brödkrutonger

Caesardressing

  • 1/2Vitlöksklyfta
  • 1,5 tsk Dijonsenap
  • 1 msk Citronsaft
  • 0,5 krm Svartpeppar
  • 1 krm Salt
  • 0,5 dl olivolja
  • 60g hummus

Gör så här

För dressingen:

  1. Ta fram en bunke och blanda i olja, hummus, senap och citronsaft. Rör sedan ihop allting till en flytande massa. Lägg till en skvätt olja eller vatten ifall röran blir för fast.
  2. Lägg sedan till vitlöken (jag brukar riva på ett cestjärn men man kan även pressa den såklart), salt och peppar. Rör sedan om en extra gång. 

För salladen:

  1. Stek sojabitarna/tofun på medelhög värme tills de får en ljusbrun yta.
  2. Skär upp salladen och cocktailtomaterna medan proteinet steks, och lägg det sedan i en bunke. 
  3. Lägg sedan till sojabitarna och tofun, och toppa med den rivna osten och du har en färdig vegansk caesarsallad! 
  4. Ta en bild och dela med dig av den på Facebook med #veganpaketet så delar vi den på vår facebooksida!

Hoppas det smakar!


Lämna en kommentar