Smakrik vegansk böngryta med cashewnötter

Smakrik vegansk böngryta med cashewnötter

Magin med veganska böngrytor är att de aldrig riktigt smakar likadant

"Beroende på vad man råkar har för råvaror tillgängliga i kylskåpet så brukar böngrytan smaka annorlunda. Mycket underligt, mycket underligt..."

I böngrytor kan man slänga i lite vadsomhelst och få det till en riktigt smaskig måltid! Det finns tusentals olika sätt att laga en vegansk böngryta på och nedan delar vi med oss av vår absoluta favorit

Vi rekommenderar att göra en stor mustig portion för att ha som matlåda. Efter några timmar i kylen så hinner nämligen smaken verkligen sätta in sig, som med alla grytor. 

Gott, lätt att laga och tar totalt ca 35 min.

Smakrik vegansk böngryta med cashewnötter(6 personer)

Ingredienser:

  • morötter, grovhackade
  • 2 stora röda paprikor, urkärnad & grovhackad
  • gula lökar, grovhackade
  • vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 chili, urkärnad & finhackad
  • 1 bit ingefära, skalad och finriven
  • 1,5 msk paprikapulver
  • 1,5 tsk cayennepeppar
  • 3 msk tomatpuré
  • 400 g kokosmjölk
  • 400 g krossade tomater på burk
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 450 g bönor(Fungerar perfekt med Svarta Bönor. Prova däremot gärna med Calypsobönor ifall du vill lyxa till det lite)(Glöm inte att bönorna ska vara blötlagda. Du kan antingen blötlägga dem innan, eller köpa bönor som redan är blötlagda)
  • 3 lagerblad
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • cashwenötter

Servera med:

  • Potatis
  • Ris
  • Nudlar
  • Matig sallad

* Måltiden fungerar utmärkt till alla dessa, men ifall du vill ha något kolhydratsnålt så rekommenderar vi den matiga salladen. För något mer fullkornsrikt så är det väldigt gott med fullkornsris till! //Simon

Gör så här:

  1. Hetta upp oljan i en stor kastrull
  2. Lägg till paprika, vitlök, gul lök, chili, morötter och ingefära, och fräs på i några minuter tills löken blivit mjuk.
  3. Krydda med cayennepeppar samt paprikapulver, rör om.
  4. Lägg sedan till kokosmjölken, krossade tomaterna, tomatpurén, cashewnötter och grönsaksbuljongen. Låt nu detta koka i 15 minuter.
  5. Häll i bönorna, rör om och låt koka i 20 minuter till. Lägg till lite salt och peppar enligt era personliga önskemål.

Vegansk böngryta med cashwenötter

    Hoppas nu att det smakar!

    Dela gärna med dig av hur det gick, antingen genom att lämna en kommentar eller maila till: hannes@veganpaketet.se

    //Simon

    Fler blogginlägg

    Beställ veganpaketet


    Lämna en kommentar